Toppmeny

Nettkurs – et bidrag til kompetanseheving

Trygg Kurs ønsker å være en totalleverandør av opplæring og kompetanseheving til våre kunder. – De siste årene har vi merket en stadig større etterspørsel etter nettkurs. Så for å kunne være en foretrukket leverandør har vi møtt denne etterspørselen ved å etablere Tryggportalen.no, en plattform for kjøp og gjennomføring av nettkurs, og på kort tid har den i kombinasjon med klasseromskurs blitt et viktig bidrag til kompetanseheving for våre kunder, sier Trond Bjelland, daglig leder i Trygg Kurs. Klasseromskurs har sine fordeler og nettkurs har sine. Siden nettkurs er ukjent for mange av våre kunder trekker vi i denne artikkelen frem fordelene ved nettkurs.

Se alle våre klasseromskurs her

Se alle våre nettkurs her

Med inntoget av Youtube tilbake i 2005, har dette nettstedet oppnådd en posisjon som den aller viktigste plattformen hvor man kan tilegne seg kunnskap via video. Arkivet de har bygget opp per dags dato, er bestående av nesten 7 milliarder videoer, med hundretusenvis av nye daglige opplastninger. Utvalget av ulike tematikker er helt ubegrenset, hvor mennesker verden over i alle aldre, har omfavnet det å kunne tilegne seg ny kunnskap via bruken av video.

Ifølge en undersøkelse gjennomført med over 5000 personer fra USA, benyttet hele 50% av de forespurte seg av Youtube for å tilegne seg kunnskap de tidligere ikke hadde. En annen forskningsrapport (via Edgar Dale’s Cone of Learning) gjort blant elever på et universitet, viste resultatene blant annet dette: Elevene husket faktisk 50% mer av informasjonen dersom de fikk se og høre noe som blir demonstrert eller fremvist via video – kontra det å studere kun via tekst på egenhånd. At denne måten å lære på og foretrekkes av svært mange, er enkelt å forstå. La oss derfor se på noen av de fordelene og mulighetene ved e-læring.

Fordelene ved e-læring

1. Tilpasset eget tempo
Alle vi mennesker har forskjellige utgangspunkt tatt i betraktning det å kunne tilegne seg ulike former for kunnskap. I tilfeller hvor undervisningen utføres i et høyere tempo enn deltakeren selv klarer å opprettholde, eller at instruktøren har manglende eller lite tilstrekkelig formidlingsevne, vil en risiko for tapt kunnskapsoverføring alltid være tilstede. Ved å benytte seg av E-læring oppstår det en mulighet for å ta seg den tiden man trenger for å både konsumere og lagre informasjonen som blir servert – sett opp imot å måtte tilpasse seg nivået til resten av gruppen. Fra et teknisk ståsted (muligheten til å spole frem og tilbake) sørger teknikken for at man enkelt kan repetere det man umiddelbart ikke forsto i første omgang – et ubegrenset antall ganger.

2. Fleksibilitet
Forutsatt at du har nettilgang, kan opplæringen gjennomføres på et sted og tidspunkt som passer perfekt for deg. E-læring tilbyr 100% fleksibilitet, hvor kursingen kan foregå hvor og når som helst på døgnet.

3. Reduksjon av tidsbruk og kostnader
Bedrifter som har et stort behov for kursing av ansatte, bruker mye tid og ressurser på reising knyttet til kursvirksomhet. Ettersom nettkurs foregår digitalt på nett, sparer man både tid og kostnader relatert til kursvirksomhet.

4. Unngå forstyrrelser
Gruppeopplæring er ikke nødvendigvis noe som tilpasset for alle, hvor en stor del sannsynligvis vil føle seg ukomfortabel i en slik setting. Ettersom at e-læring foregår på et individuelt og langt mer privat nivå, unngår man derfor potensielle forstyrrelser fra andre kursdeltakere, eller også redselen for å måtte uttale seg i en forsamling.

5. Miljøbesparende
E-læring er en heldigital løsning, hvor man reduserer de eventuelle CO2-utslippene man får (ved bruken av bil, buss eller fly) når man må reise til et fastsatt kurssted. Samtidig er denne formen for opplæringen papirløs og man unngår derfor bruken av papirmateriell – som bidrar til at man sparer miljøet i stor grad.

Nettkurs på Tryggportalen
Som leverandør av ulike kurs innen HMS, beredskap og sikkerhet for både landbaserte og offshore-bedrifter i en årrekke, ser vi at behovet blant våre egne kunder også har begynt å melde seg i forbindelse med e-læring. Vi ønsker derfor å hjelpe både våre gamle og nye kunder i enda større grad, ved å tilby våre kurs i et heldigitalt format. Dette for å kunne gi kundene våre enda mer fleksible opplæringsformer og samtidig tilby flere tjenester som vi tror kundene vil dra stor nytte av.

Engasjerende og lettfattelige
Vårt mål er å tilby våre kunder kurs som er rimelige, effektive og brukervennlige. For å kunne tilby høy kvalitet, er de satt sammen av våre egne svært kompetente pedagoger, som har sørget for å holde like høy faglig standard via som våre klasseromskurs. I den digitale katalogen vil du derfor finne et bredt utvalg av HMS- og sikkerhetskurs, for alle bransjer og på flere ulike språk.

For å engasjere kursdeltakere i størst mulig grad, har vi benyttet en utstrakt bruk av videoleksjoner, illustrasjoner, bilder og demonstrasjoner. I tillegg til dette har det blitt utformet egne instruksjonsvideoer og hjelpesider, som skal sørge for at du kommer raskt i gang. På bakgrunn av at det finnes mange ulike mobile innretninger i dag, er kursene selvfølgelig tilpasset både PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner.

Raskt og enkelt å komme i gang
Det er enkelt å komme i gang med nettkurs i Tryggportalen, hvor første steget er å registrere en bruker for å kjøpe et kurs. Når du har registrert en bruker og logget deg inn på Tryggportalen, velger du «Produkter» i menyen. Det er på denne siden man finner utvalget av alle våre tilgjengelige kurs.

Man kan selvfølgelig kjøpe kurs til seg selv, men det er også mulig å kjøpe brukerlisenser til andre, f.eks dine ansatte. Du kan kjøpe én eller flere lisenser etter behov. Når man har funnet kursene man ønsker og lagt de i handlekurven er det bare å gå til kassen. Her kan du velge om du ønsker å betale for kurset med kort eller få tilsendt faktura. Kurset kan startes umiddelbart etter at bestillingen er gjennomført.

Underveis i våre kurs er det lagt inn spørsmålsmoduler slik at deltakerne får repetert stoffet fortløpende. Alle kurs har en avsluttende eksamen. Ved bestått eksamen mottar man kursbevis på e-post.

Besøk www.tryggportalen.no og se vårt store og økende utvalg av nettkurs.

Kommentarene er lukket
Trygg Kurs AS

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev med nyheter og aktuelt fra Trygg Kurs AS